Revision [323]
This is an old revision of Taksonomiaa made by WeltSi on 2020-11-25 08:09:24.
Yleisen tason logiikka: kääpiöt tietävät faktana, että heidät itsensä on luonut kääpiöiden jumala, ja kaikki erilaiset luonnon ilmiöt ja olennot ovat kaikki vastaavasti jonkun tietyn jumaluuden käsialaa. Taksonomian karkein jaottelu tapahtuu siis sen perusteella, minkä jumalan vastuualueeseen kyseinen eläin, kasvi tai kivi kuuluu; tason nimi on vaikutuspiiri. Vaikutuspiirin alla olennot jakautuvat eläin-, kasvi- ja kivikuntaan, ja näiden sisällä on puolestaan hienojakoa erilaisten piirteiden perusteella (tarkemmat tasojen nimet ja määrä toistaiseksi auki).
Vanha maailma
- Kääpiöjumalan vaikutuspiiri: Kääpiöt on luonut kääpiöiden jumala. Kääpiökansan lisäksi heidän jumalansa vaikutuspiiriin kuuluu suurin osa mineraaleista (tästä on joitakin poikkeuksia, esmes vaikka joku mureneva hiekkakivi jota ei esiinny vuoristoissa). Joidenkin kääpiötieteilijöiden mielestä eri klaanit edustavat eri rotuja, mutta suurin osa ei ole tätä mieltä, vaan pitää klaanien eroja historiallisina/kulttuurillisina, ei jumalan valmiiksi luomina.
- Haltiat kuuluvat vastaavasti oman jumalansa vaikutuspiiriin. Tähän sisältyy myös erikoisempia niiden lähistöllä tavattavia kasveja (erityisen vanhaksi eläviä jättiläispuita ja eksoottisia kauniita kukkasia) sekä eläimiä (jotain yksisarvisia tms. erityisotuksia lähinnä)
- Lohikäärmeet on luonut niiden jumala; monet alemmat matelijat muistuttavat niitä, ja tiedeyhteisö on pitkään väitellyt siitä, pitäisikö nämä luokitella yhteen vai ei. Vasta-argumenttina lohikäärmeillä on kuitenkin siivet, päinvastoin kuin toisilla matelijoilla.
- Apinankaltaiset alemmat olennot muodostavat oman ryhmänsä. Siihen kuuluvat mm. gorillat sekä kaikenlaiset örkit (mukaanlukien ihmiset, joita kääpiöt eivät erottele sen kummemmin näistä muista apinoista)
Uusi maailma
(yritys listata kaikki elikot mitä on tullut vastaan tähän mennessä)
- Kuusiraajaiset olennot ovat yksi selvä taksonominen ryhmä, sisältäen ainakin lajit bocsa, daga, bare, kuusisika, ja kuusijalkainen peurantapainen jolle annetun nimen pelaaja on taas unohtanut
- Kallopäiset olennot ovat toinen selkeä ryhmä; tässä ryhmässä on lähinnä lintuja (kallokotka, kallotiainen ym.), mutta geldirukset ovat myös osittain saman kaltaisia, joten ehkä samaa settiä jollain ylemmällä taksonomisella tasolla?
- Susijättiläiset ovat toistaiseksi ainoa kaksipäinen olento, joten ne muodostavat oman erillisen ryhmänsä
- Lohikäärmekansa vaikuttaa myös olevan oma erillinen taksonominen ryhmänsä (on tosin epäselvää onko niillä neljä vai kuusi raajaa, riippuu mahdollisista siivistä)
- Hyönteisiä on monensorttisia ja niitä varmaan luokitellaan erilaisiin pienempiin yksiköihin. Linnakkeessa oli jättiläishyönteisten jäänteitä, mutta nämä otukset tuskin olivat luonnollista alkuperää.
- Joessa elää jonkinlaisia kaloja.
CategoryTausta