Huomioita


Azanur on varastanut visuaalisen ilmeen, sisältöä ja paljon muutakin Amplituden videopeleistä, etenkin Endless Legendistä. Spoilereiden välttämiseksi emme suosittele pelaajille mihinkään Endless-peliin tutustumista.

Tyyliltään peli tavoittelee melodramaattista seikkailufantasiaa, jossa hahmot ovat vähän elämää suurempia ja heidän tekonsa määrittävät kansakuntansa kohtaloa. Hahmojen harteilla on suuri vastuu, mutta he eivät ole täysin korvaamattomia. Kääpiökulttuuri ei myöskään ole mikään yhtenäinen monoliitti. Puhtaan kirves vs. hirviö -seikkailemisen lisäksi jonkinlainen rooli tulee olemaan myös kääpiöyhteisön poliittisilla kuvioilla. Pelin genre ei myöskään ole niinkään mystis-maagista fantasiaa kuin jonkinlaista scifiä fantasian ulkoisilla puitteilla. Tässä pelissä kääpiöt ovat aika tieteellis-teknologinen porukka, ja heidän maailmankuvallaan on edellytykset toimia tilanteessa, josta peli kertoo.

Sääntöinä käytän 3/4-edikan GURPS:ia (heitetään 3d6, pieni on hyvä). Pelaajahahmot eivät ole kuolemattomia, mutta heillä on pari metapelimerkkiä joilla voi ostaa kriittisessä paikassa uuden heiton tms.

Ensimmäinen kampanja: tutkimusmatkailu


Peli on suunniteltu pelattavaksi etäyhteyksiä käyttäen. Tämä on pelinjohtajalle vähän uusi aluevaltaus, joten kärsivällisyyttä pelaajilta toivotaan. Pelikampanjalle ei ole määritelty mitään kestoa - yritän nyt saada aikaan ainakin pienoiskampanjan (5-6 peliä) mutta mikään ei estä tätä jatkumasta pidempäänkin. Kampanjasta pääsee helposti ulos ja uusia ihmisiä voi tullatilalle.

Pelin attraktoreiksi ajattelin seuraavia

VIERASTA MAAILMAA TUTKITAAN (vahva)
UHKAAVIA ASIOITA KOHDATAAN (keskivahva)
KÄÄPIÖILLÄ ON KULTTUURIEN VÄLISTÄ SKISMAA (keskivahva)
UUSIIN OLOSUHTEISIIN SOPEUDUTAAN (heikko)

Pyrimme pelaamaan kerran kuussa tai miksei useamminkin jos aikaa riittää.

Ensimmäinen kampanja on päättynyt!

Toinen kampanja


Toinen kampanja jatkaa kääpiöiden vaiheita uudessa maailmassa. Tarkempi fokus on päättämättä.CategoryMeta
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki