Kivitaulun klaani


Kulttuuri: Vuorikääpiöt

Muinaisina aikoina, kun jumala oli juuri luonut kääpiöiden kansan, hän lahjoitti heille suurimman lahjansa: kirjoitustaidon, jolla hänen viisautensa säilyisi ikuisesti. Tämän lahjan symboli, kivitaulu, annettiin joukolle jumalan valittuja. He olivat Kivitaulun klaanin esivanhemmat. Tästä perimätiedosta juontuen huomattava osa klaanin kääpiöistä on omistanut elämänsä oppineisuudelle, oli se sitten uskonnollista tai vaikkapa puhtaan loogista. Sekä terävää älyä että syvää viisautta arvostetaan, jälkimmäistä kuitenkin hieman enemmän.

Konservatiivinen, yksityisyyttä arvostava ja tietoisen sukupuolisokea klaani oli Ugog Nalimissa alunperin arkistonhoitajien ominaisuudessa. Klaani on hierarkkinen ja jähmeä organisaatio, mutta vuorikääpiöiden tapaan johdettu Ugog Nalim sopii sille hyvin.

Fregar DolmirsburKlaanin pää on Fregar Dolmirsbur, vanhin Kivitaulun kääpiö, joka Ugog Nalimissa vaikiuttaa. Fregarilla on luonnollisesti kaikkien klaanilaistensa kunnioitus, ja koska jokainen tietää tarkalleen paikkansa, hänen tarvitsee harvoin konkreettisesti tehdä mitään. Hänen johtoasemansa on tähän mennessä ilmentynyt lähinnä tuomiovallan tavoin: hänen tärkein roolinsa on ollut antaa viimeinen sana erimielisyyksissä. Fregarin oma vahvin ala on uskonto ja mytologia, ja kääpiöiden jumalan tuhoutuminen oli selvästi isku suoraan hänen maailmansa peruspilareihin.

Liittolaiset


Kivitaulun klaanilla on paljon liittolaisia, tosin mikään näistä ei ole poikkeuksellisen läheinen. Rautaportin klaania Kivitaulu tukee kaikessa linnakkeen hallintaan liittyvässä. Kivitaulun kytkös kääpiöiden varhaishistoriaan tekee heistä luonnollisia liittolaisia diasporakääpiöiden kanssa, vaikka tavat ovatkin monesti kovin erilaisia. Kuitenkin diasporakääpiöiden perinteet saavat Kivitaulussa kunnioitusta, ja Ugog Nalimissa Zalidin klaani tulee Kivitaulun kanssa hyvin toimeen. Kukkulakääpiöistä Scaledguarded-klaani, johon kuuluu sotureita ja sotilaita, on henkilökohtaisista syistä varsin läheisissä väleissä.

Viholliset


Cannaiddin klaani tasankokääpiöistä on arvoiltaan lähes täysin vastakkainen Kivitaulun klaanin kanssa, ja vaikka vihollisuuksia ei olekaan koskaan ollut, on selvää että näillä klaaneilla ei ole mitään edellytyksiä tulla toimeen toistensa kanssa.


Tilat


Kivitaulun klaanihallin yleiskuva. Etualalla on mustia verhottuja asuinalkoveja (yhdessä asuu kääpiöperhe tai 2-4 kääpiötä), taka-alan alkovit ovat kirjahyllyjen täyttämiä. Jokainen klaanilainen toi mukanaan suunnilleen hyllyllisen kirjoja saapuessaan. Vaakunan takana sijaitsevat klaaninpään tilat.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/kivitaulu_yleis.jpg)

Näkymä kirjahyllyiltä klaaninpään tilojen vierestä. Vastapäisessä työpaja-alkovissa on kirjapaino, klaanin suurin teknologinen saavutus.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/kivitaulu_paino.jpg)

Asuinalkovit ovat pääasiassa nukkumista varten. Toisin kuin monet sukulaisensa, Kivitaulun kääpiöt ovat yleensä tarkkoja yksityisyydestä, pimeydestä ja hiljaisuudesta, eivätkä Ugog Nalimin parakkimaiset tilat ole kaikille mieleen.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/kivitaulu_asuin.jpg)

Keittiöalkovi, asuinalkovien ja kirjastoalkovien välissä. Pari kokkia laittaa ruokaa koko klaanille. Klaani ei niinkään harrasta meluisia yhteisaterioita kuin syömistä pienissä ryhmissä tai yksin kirjan ääressä, joten tavallisesti ruoka on jokin soppa tai muhennos, joka pidetään lämpimänä aamusta iltaan.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/kivitaulu_keittio.jpg)


CategoryTausta
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki