Wiki source for Esme


Show raw source

===ESME===
TIEDOT

Nimi: Esme Esrinintytär Ramsaur
Kulttuuri: diasporakääpiöt
Perhe: äiti Esrin, isä Tufan, sisko Esmeray, äidinäiti Esra, äidinisä Yasin, isänäiti Amasia
Yhteisö: kolmen toisilleen sukua olevan diasporakääpiöperheen muodostama, kiertolaiselämää viettävä yhteisö
Sukupuoli: nainen
Ammatti aiemmassa elämässä: esiintyvä taiteilija (taikuri, ääntenmatkija, vatsastapuhuja, veitsenheittäjä) / taskuvaras (ei yleisesti tiedossa)
Ikä: nuorehko

PERUSKYVYT

Voima 6
Ketteryys 1
Kestävyys 3
Älykkyys 5
Havainnointi 2
Tahdonvoima 7
Karisma 4

TAIDOT JA HISTORIA

Esme on ennen kaikkea esiintyvä taiteilija. Hän on lapsesta asti nauttinut huomion keskipisteenä olemisesta, ja hänestä on helppo pitää. Hän on sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut. Hän myös suhtautuu toisiin kääpiöihin ja muiden rotujen edustajiin avoimin mielin ja lähtökohtaisesti ystävällismielisesti. Esmen perhe on meidän maailmamme romanien tapaan vaeltanut paikasta toiseen vankkureiden toimiessa heidän kotinaan. Siksi Esmen erä- ja suunnistutaidot ovat kehittyneet. Suunnistustaitoja hän on oppinut myös tähtitietelijätädiltään Sadrakilta (Tonin hahmo).

Esmen perheen mukana on ollut kaksi muuta diasporakääpiöiden perhettä, ja he ovat yhdessä muodostaneet pienen yhteisön. Yhteisö on Esmelle tärkeä ja rakas. Kaikki pitävät siinä tiiviisti yhtä. Elanto on hankittu milloin mitenkin. He eivät koskaan ole olleet erityisen arvostettuja kiertolaismaisen elämäntapansa vuoksi, ja elanto on hankittu milloin mitenkin, rehellisesti tai epärehellisesti. Mitään yhteiskunnan sylkykuppeja he eivät kuitenkaan ole koskaan olleet. Omanarvontunto on aina säilytetty, ja tärkeää on ollut näyttää siistiltä ja pukeutua kauniisti. Sivistys ja uskonto ovat olleet arvossaan. Esme osaa lukea, kirjoittaa ja laskea hyvin. Kääpiöiden jumalaa opetettiin kunnioittamaan, ja jumalan kuolema ja sodan häviäminen oli raskas isku, mutta yhteisö oli yhtä mieltä siitä, että taisteluun käyminen olisi toivoton tehtävä ja että poislähtijöiden seuraamisessa olisi tulevaisuus.

Esme on aina ollut hämmästyttävän taitava matkimaan kaikenlaisia ääniä: lintuja, sammakoita, heinäsirkkoja, oven narinaa, toisia kääpiöitä… Oli myös jo pienenä selvää, että hän oli uskomattoman näppärä ja ketterä. Jokainen puu ja jokainen talo oli kiivettävä haaste. Hän tajusi myös aika pian, että ihmisiltä oli helppo viedä esineitä ja rahaa kiinnittämällä heidän huomionsa johonkin aivan muuhun. Samalla kun Esme jutteli niitä näitä pahaa aavistamattoman uhrin kanssa, näppärä käsi käväisi nopeasti taskussa.

Lapsena Esme näki taikurin tekevän temppujaan, ja siitä saakka hän halusi oppia temppuja itsekin. Sama taikuri oli myös osannut hämmästyttävän taidon puhua vatsasta, ja koska äänet ovat olleet Esmen erikoislahja, hän tietenkin kiinnostui siitä, miten tällainen omituinen taito on mahdollista saavuttaa. Tämä taikuri, Mr. Findingdiamond, oli siitä asti Esmen suuri esikuva. Tavattuaan myöhemmin Mr. Findingdiamondin uudelleen hän suostutteli miehen opettamaan vatsastapuhumisen taidon itselleen. Siinä sivussa hän oppi taikurilta myös muutamia perustemppuja. Ura esiintyjänä sai alkunsa. Myöhemmin hän opetteli myös soittamaan huilua ja heittämään veitsiä, sillä monenlaiset taidot olivat hyödyllisiä, kun halusi viihdyttää kanssakääpiöitään ja tienata sillä rahaa. Ei tarvinnut elättää itseään enää pelkillä taskuvarkauksilla, kun esiintymisestäkin sai rahaa.

Huijaaminen
Taskuvarkailu
Hiiviskely
Juokseminen
Kiipeäminen
Erätaidot
Suunnistaminen
Suunnantaju (erittäin hyvä)
Tähtitiede
Ensiaputaidot (perustaidot)
Ääntenmatkiminen
Vatsastapuhuminen
Taikatemput
Sosiaaliset taidot
Esiintyminen
Veitsenheitto
Taistelutaidot (ensisijainen): veitset
Taistelutaidot (toissijainen): miekka
Fast-draw
Huilunsoitto


ENNEN PELIN TAPAHTUMIA

Esmen täti Sadrak on kutsunut Esmen ja sukulaisensa kääpiölinnakkeeseen.

MUUT SEIKAT

Esme on kääpiöksi hoikka ja sirorakenteinen. Hänellä on pitkät, hieman rastamaiset hiukset, jotka eivät kuitenkaan ole sotkuisen takkuiset. Esmen perheessä on aina arvostettu siistiä ja hienostunutta vaikutelmaa. Esmellä on kaksi erilaista pukeutumistyyliä: esiintymisasu ja varasasu/matkustusasu. Jos hän haluaa herättää huomiota, hän pukeutuu värikkäisiin, silkkiä tai muuta hienoa kangaslaatua oleviin vaatteisiin. Housut ovat pussimaisen väljät ja paita liehuvahelmainen. Päässä on esiintyessä joku jännänäköinen hattu, sillä taikatempuissa siitä on hyötyä. Toinen asu on huomiota herättämätön, väriltään ruskea tai vihreä ja käytännöllinen, sellainen jossa on helppoa liikkua nopeasti ja sulavasti. Hyvin tavallisen näköiset, ei leveälahkeiset housut ja takki. Esme käyttää paljon koruja, sillä ne ovat olleet perheessä aina arvostettuja. Hänellä on erilaisia sormuksia, kaulakoru, korvakorut ja hiuskoruja. Koruja hän ottaa tarpeen mukaan pois, mikäli ei halua ihmisten muistavan häntä. Koruista tärkein hänelle on isoäiti Amasialta saatu kultainen sormus, jossa on punainen kivi. Hän uskoo, että se tuo onnea. Esmen täti Sadrak on tähtitietelijä, jolta Esme on saanut kaukoputken ja kompassin.

----
CategoryHahmot
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki