Zalidin klaani


Kulttuuri: Diasporakääpiöt

Diasporakääpiöt eivät elä klaaneissa. Kuitenkin kun muutamia kymmeniä diasporakääpiöitä päätyi Ugog Nalimiin, vuorikääpiöt integroivat heidät klaanimaiseen hallintorakenteeseensa. Niinpä diasporakääpiöiden klaanin nimeksi tuli Zalid (heidän kielensä mukaan). Klaaninpääksi päätyi melko nuori mies nimeltä Yasmur Kaharalainen.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/yasmur_kaharalainen) Vaikka Yasmur istuu klaanipäälliköiden pöydässä ja edustaa Zalidin klaania, diasporakääpiöt eivät todellakaan pidä häntä johtajanaan. Yasmur on nuori helppoheikki, maineeltaan vähän huijarimainen, ja väittää olevansa suuri velho; tämä on täyttä pötypuhetta. Yasmur katsoo itse olevansa klaanin komentaja, mutta diasporakääpiöiden yleinen näkemys on, että hän on heidän valitsemansa edustaja ja hän vastaa toiminnastaan heille. Yhteisössä vallitsee jonkinlainen huutokilpaileva pseudodemokratia, eikä Yasmur ole täysin huono manipuloimaan sitä haluamallaan tavalla. Silti hän on enemmän kiero poliitikko kuin varsinainen auktoriteetti.

Yasmurilla on lemmikkipöllö, jonka hän otti mukaan syväuneen. Ei ole aavistustakaan, onko pöllö yhä elossa.

Liittolaiset


Zalid ei ole varsinainen klaani, joten sillä ei ole mitään historiallisia vihollisia tai liittolaisia. Sen jäsenet tulevat hyvin toimeen Rautaportin ja Kivitaulun klaanien kanssa, lähinnä koska nämä tuntuvat arvostavan diasporakääpiöitä tiettyjen uskonnollisten perinteiden vaalijoina (ei välttämättä aina täysin ansaitusti). Cannaiddin tasankokääpiöt ovat myös melko hyvissä väleissä Zalidin klaanin kanssa.

Viholliset


Miekkametsän militaristit eivät todellakaan rakasta diasporakääpiöitä. Samaten diasporakääpiöiden sivilisaatio on läehes joka suhteessa vastakkainen kukkulakääpiöiden byrokraattiselle despotismille, joten Eyestoning, Scaledguarded, Nailhammers ja Bluebolt ovat ongelmallisissa väleissä zalidilaisten kanssa.


Tilat


Yleiskuva Zalidin klaanihallista. Vuorikääpiöille tyypillinen parakkiasuminen ei lainkaan soveltunut diasporakääpiöille, ja niinpä melkein heti saapumisen jälkeen jokainen perhekunta rakenisi itselleen käytettävissä olevista materiaaleista oman talon tai vähintään verhotun katoksen. Klaanipäällikölle tarkoitetut tilat (takana, pöllövaakunan luona) ovat Yasmur Kaharalaisen ja hänen lähipiirinsä käytössä.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/zalid_yleis.jpg)

Yhteistä keittiötilaa käytetään lähinnä vesipisteenä; monet laittavat ruokiaan ennemmin omissa mökeissään, koskapa diasporakääpiöillä on hyvin monia erilaisia ruokakulttuureja eivätkä kaikki halua syödä samoja pöperöitä. Ilmanvaihtoa ei varsinaisesti ole suunniteltu lisätakoille, ja klaanihallissa tuntuukin monesti savuinen katku.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/zalid_keittio.jpg)

Pesutilat ovat hieman ahtaat 40 hengelle, etenkin kun diasporakääpiöt peseytyvät kerran päivässä (vuorikääpiöt harvemmin, kukkulakääpiöt tuskin koskaan). Koska viemäröintiä ei ole muualla, tyypillisesti kaikki kuitenkin peseytyvät pesutilassa eivätkä esim. taloissaan. Parin tunnin välein vaihtuva miesten, naisten ja sekavuorot; lasten suhteen ei ole niin tarkkaa.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/zalid_pesu.jpg)

Esmen ja hänen perheensä talo, hallin sisimmässä päässä. Kolme huonetta plus kaksi kattoterassia, rakennusmateriaalina vankkurit, muutama salissa alunperin ollut pöytä ja kaikenlainen muu löytynyt tavara.

 (image: http://azanur.karmavector.org/images/zalid_talo.jpg)CategoryTausta
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki