Wiki source for UgogNalim


Show raw source

===Ugog Nalim===

{{image url="images/ugog_nalim_kaavio.png" width="1024"}}

Ugog Nalim ("tuhon matka" tjsp) on linnakekaupunki, joka pakeni vanhasta maailmasta. Kun kääpiöiden jumala surmattiin, monet kääpiövaltakunnat vajosivat täysin epätoivoon. Kuitenkin etäisillä vuorilla käynnissä ollut kaivos- ja rakennushanke päätti olla kuolematta maailman mukana. Se ei tempautunut mukaan toivottomaan sotaan, vaan sen sijaan se päätti kokeilla filosofien kehittämää ajatusta muista maailmoista. Omituisilla keinoilla Ugog Nalim putosi maailman ulkopuolelle, ja vietti 20 vuotta maailmoiden välisessä tyhjyydessä. Valtaosa sen asujaimistosta vietti suurimman osan ajasta vaivutettuna uneen, samalla kun pieni joukko tietäjiä luotsasi linnaketta eteenpäin.

Lopulta Ugog Nalim saavutti päämääränsä: vieraan, oudon maailman. Sen asukkaat herätettiin unestaan paikassa, jossa tähdet ja kuut olivat erilaisia ja maaperä tuntui vieraalta. Ugog Nalim oli ilmestynyt lumiseen vuoristoon, seudulle, joka kelpasi kyllä sotilastukikohdaksi, mutta joka ei tarjonnut hyviä elämän edellytyksiä. Linnakkeesta olisi lähdettävä pois.

Ugog Nalimia hallitsee ruhtinas **Grimhildr Tharinintytär Kaukokatse**, vuorikääpiöaatelinen, jonka asemaa ei kukaan tahdo kyseenalaistaa. Grimhildrin suku omisti valtaosan Ugog Nalimista kun se oli vielä kaivostukikohta, ja tällä hetkellä hän on linnakkeen ehdoton valtias. Hän on järjestänyt muun linnakkeen sukujen ja klaanien mukaan, ja klaanien vanhimmat istuvat hänen neuvostossaan. Hallintotapa on vuorikääpiöille tyypillinen ja monien muiden mielestä hieman jähmeä. Vaikka virallisesti ruhtinas on ehdoton auktoriteetti, ei hänen kuitenkaan kannata kovin räikeästi toimia neuvoston enemmistöä vastaan. Ugog Nalimissa asuu 1500 kääpiötä. Klaaneja on 20, kussakin 50-100 henkeä. Hieman yli puolet (12 klaania) on vuorikääpiöitä. 4 klaania on kukkulakääpiöitä, 3 tasankokääpiöitä ja 1 diasporakääpiöitä.

Linnake on rakennettu kivestä ja raudasta. Se on sipulin muotoinen, ja sen on suunnitellut hullu nero **Kikrost Tankardvanity**, joka oli mukana matkalla. Hän kuitenkin menehtyi 20 vuoden unen aikana.


===Klaaneja===

{{image url="images/people.png" width="1024"}}


==Vuorikääpiöt==

**Rautaportti** - Klaaninpää ruhtinas **Grimhildr Tharinintytär Kaukokatse**. Uudisraivaajien maineessa.


**Helmivuori** - Klaaninpää **Braglof Harvahammas**. Laajalle levinnyt kauppasuku, Rautaportin klaanin liittolaisia. Joillain tavoillaan lähellä tasankokääpiöitä.

**[[Kivitaulu]]** - Klaaninpää **Fregar Dolmirsbur**. Oppineiden ja kirjantekijöiden klaani, hyvin traditionalistinen.

**Miekkametsä** - Klaaninpää **Vorn Gorasson**. Maineikas sotilassuku, erittäin hierarkkinen ja militantisti hallittu.

**Palava** - Klaaninpää **Olf Nialssen**. Maanviljelijöitä, juroja ja syrjäänvetäytyviä, Miekkametsän klaanin liittolaisia

**Viima** - Klaaninpää **Kimaltava Hosni**. Purjehtijoita pohjoisesta.

**Kultakypärä** - Klaaninpää **Ansgar Angrimsson**, kaivosklaani, pahasti köyhtynyt juuri ennen lähtöä

**[[Vasymaton|Väsymätön]]** - Klaaninpää **Rikey Nuori**. Kuuluisia sepistään.

**Tähtineula** - Klaaninpää **Guthac Iloton**, hyvin tiukasti hallittu traditionalistinen klaani pohjoisesta, homogeenisen näköisiä

==Kukkulakääpiöt==

Neljä klaania, ulkopuolisille vähän epäselvä jako:

**Scaledguarded** - Klaaninpää **Milic Quillhornless**, sotilaita

**Bluebolt** - Klaaninpää **Teuta Healspondery**, taiteilijoita ja tutkijoita? Kikrost Tankardvanity oli tästä klaanista.

**Nailhammer** - puuseppiä ja muita duunareita?

**[[Eyestoning]]** - arkkitehtejä ja rakentajia?

==Tasankokääpiöt==

Kolme klaania

**Cannaidd** - Klaaninpää **Collwen o Ffordd**, kauppiaita?

**Tunail Dorcha** - Klaaninpää **Bronwen Sininen**, kuuluja hopeakaivoksistaan.

**Baile Dearg** - Klaaninpää **Gallwell**, tummaihoisia kääpiöitä, le gasp! Hyvin taitavia eläinten käsittelyssä

==Diasporakääpiöt==

**[[Zalid|Zalidin klaani]]** - Ei oikea klaani, ainoastaan blokki, johon vuorikääpiöt ovat sijoittaneet kaikki ne (enimmäkseen diasporakääpiöt) jotka eivät oikein kuulu minnekään muualle. Eripurainen ja kähmivä. Klaaninpää on **Yasmur Kaharalainen**.
----
CategoryTausta - CategoryPaikat
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki