SANU AZANUR


Pelaajille: Vanha maailma kannattaa ajatella tolkienistisena / eurooppalaiseen tarustoon perustuvana fantasiamaailmana, ei aivan yhtä villinä kuin esim. D&D:n hurjimmat tulkinnat.

 

Sanu Azanur ("vanha maailma") on ollut käytännössä ainoa maailma, jonka kääpiöt ovat tunteneet. Maailmaa asutti valtava joukko erilaisia kirjavia olentoja: kääpiöitä, haltioita, örkkejä, peikkoja, lohikäärmeitä, mereen vajonneita mantereita ja ties mitä. Magia oli vahvaa; voimakkaimmat velhot olivat melkeinpä armeijoiden veroisia. Maailman yläpuolella erilaiset jumalat hallitsivat omine kiistoineen.

Geografisesti Sanu Azanurissa oli pääasiassa kaksi mannerta, pohjoinen ja eteläinen manner, ja näiden välissä oli suuri trooppinen meri. Humanoidimuotoiset lajit asuivat pääasiassa meren pohjoispuolella, etelämantereella asui oudompia olentoja. Valtaosan sivistyksestä katsottiin olevan pohjoisella mantereella. Kääpiöiden matematiikan osaaminen oli kertonut, että Sanu Azanur oli pallonmuotoinen, ja sen mitat oli laskettu. Sanu Azanuria kiersi kaksi kuuta.

Kääpiöiden historia Sanu Azanurissa yltää 8000 vuoden päähän, jolloin perimätiedon mukaan kääpiöiden jumala loi heidät kivestä. Haltiat ja lohikäärmeet ovat ainoat olennot, jotka kääpiöt myöntävät itseään vanhemmiksi.

Sanu Azanurissa kääpiöt asuivat yleensä viileillä alueilla: korkeilla vuorilla tai tuulisilla aroilla. Subtropiikin he jättivät muille kansoille.

Kalenteri


Sanu Azanurin vuosi oli 365 päivää, 12 kuukautta. Vuosi alkoi kevään ensimmäisestä päivästä. Kuukaudet olivat (molempia nimiä esiintyy; kivinimet ovat kääpiöiden omaa laskua, muut nimet yleislaskua)

Graniitti (maaliskuu)
Liuske (huhtikuu)
Felsiitti (toukokuu)
Hematiitti (kesäkuu)
Malakiitti (heinäkuu)
Galeniitti (elokuu)
Kalkkikivi (syyskuu)
Hiekkakivi (lokakuu)
Puu (marraskuu)
Kuukivi (joulukuu)
Opaali (tammikuu)
Obsidiaani (helmikuu)

Viikossa on 7 päivää. Viikonpäivien nimet ovat kuten meillä.


CategoryTausta - CategoryPaikat
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki