Online-pelaaminen


Ensimmäitä kampanjaa pelataan oletuksella, että pelaajat osallistuvat etänä. Pelaajat tarvitsevat:


Kokemus kaikenlaisten online-härpätysten kanssa on opettanut, että ainakin aluksi tarvitaan myös ns. helvetisti kärsivällisyyttä jotta kaikki pelittäisi. Koska pelinjohtajalla ei ole kokemusta tämän kaltaisista kampanjoista, pelaajienkin on tarpeen olla hieman kokeilunhaluisia. Lisäksi, pelinjohtajalta hajoaa pää todella nopeasti atk-tukitoimintoihin, joten toivotaan, että pelaajat pyrkivät ratkomaan mahdolliset ongelmat ensin itse, kenties googlea apuna käyttäen.

Käytettävä tekniikka


Seikkailufantsussa näkisin, että kuvien ja karttojen nopea välittäminen olisi hyvin tervetullutta. Toistaiseksi näyttäisi siltä, että roll20.net voisi olla hyvä työkalu peliin.

Tee tunnus roll20.net -palveluun

Tunnuksen tekemisen jälkeen voin lähettää linkin varsinaiseen kampanjaan. En ehkä uskalla sitä julkistaa ihan tällä sivulle, tunkee vielä spämmibotteja tai muita ei-toivottuja elementtejä mukaan peliin.

(Kyseinen palvelu lienee amerikkalainen, joten minkäänlaista yksityisyyden suojaa siltä lienee turha odottaa. Totesin itse, että niin kauan kun en vie tuonne arkaluontoisia tietoja enkä heilu täysin alasti web-kameran edessä niin aivan sama. Jos joku pelaaja kokee palvelun ongelmalliseksi, ilmaiskoon niin mietitään jotain muuta.)

Roll20.net -vinkkejä


Roll20 vaatii vähän säätämistä toimiakseen kunnolla. Älä hätäile! Yhteys on saatu toimimaan, vaikka se aluksi saattaakin tuntua aivan kauhealta.

Kannattaa suosiolla käyttää Chromea. Edge ei toimi ollenkaan, Firefox huonosti, Safari jotenkuten. Opera on toiminut, mutta vaatii Opera-asiantuntemusta että sitä voisi kunnolla käyttää. Ainakin ekan session alussa kannattaa suosiolla varata n. 20 minuuttia siihen, että yhteydet saadaan toimimaan.Jos ääni ei kuulu tjsp, kannattaa mennä My Settings -ruutuun, tarkistaa audio output sourcet yms, ja sitten klikata Reconnect

Varsinaisessa pelissä kannattaa tähdätä siihen, että yksi ihminen on äänessä kerrallaan. Muutkin voivat kuitenkin puuhata hahmoillaan esim. chatissa. Chat on erinomainen paikka satunnaisille huomioille "alan kiillottaa kirvestäni", "pyöritän silmiäni kersantin puheille niin ettei se näe". Ei kannata olettaa, että pelinjohtaja huomaa kaikki chattiviestit.

Chatissa voi myös antaa komentoja:

/r 3d6 - heitä 3d6
/w [kohde] [viesti] - lähetä (kuiskaa) viesti vain kohteelle (esim. "/w gm Tyhjennän Gimlin taskut kun se nukkuu")

Varsinaisessa pelissä pelinjohtajan pitää nähdä paljon vaivaa, jotta pelaajat saavat tasaisesti huomiota. Tähän kaivataan pelaajien apua. Ainakin pelinjohtajalle verkkopelaaminen on uusi taito, joten harjoittelua tarvitaan. Verkkopelissä, jossa on koko ajan edessä tietokone, on myös helppoa distraktoitua: keskittyminen vaatii tavallista enemmän vaivannäköä.
CategoryMeta
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki