Wiki source for Bluebolt


Show raw source

====Blueboltin klaani====

**Kulttuuri: [[Kukkulakääpiöt]]**

Blueboltin "klaani" oli Basement of Curiosity -nimisen 14. hallintoalueen kokeellisen luonnonfilosofian akatemia - eräänlainen yhdistelmä alkemistista korkeakoulua ja radikaalia sosialistista puoluetta. Bluebolt ei ole kukkulakääpiöiden skaalalla erityisen eksentrinen, mutta melkein kaikkien muiden silmissä se on silkkaa hullua tiedemiesmenoa.

Ugog Nalim on Blueboltin suunnittelema ja paljolti myös rakentama; Rautaportin klaani toimi ainoastaan tilaajana ja rahoittajana, mikä ei siis Blueboltin silmissä mitenkään tee Rautaportista linnakkeen omistajaa. Jotenkin Rautaportti ja Bluebolt ovat kuitenkin onnistuneet vetämään yhtä köyttä //tässä nimenomaisessa hankkeessa// huolimatta huomattavista eroista arvoissaan. Tässä auttoi se, että Blueboltin klaaniin kuulunut linnakkeen pääarkkitehti **Kikrost Tankardvanity** ei ollut kauhean kiinnostunut mistään oman tieteellis-teknologisen kuplansa ulkopuolella.

{{image url="images/teuta_healspondery" width="300" class="left" title="Teuta Healspondery"}}Blueboltin klaanin pää on **Teuta Healspondery**, joka toimii 60-henkisen kääpiölauman rehtorina/komentavana upseerina. Teuta on varsinainen kissalauman paimen, joka jotenkin onnistuu pitämään kaoottisen, luovan ja omapäisen porukkansa suunnilleen yhdessä suunnassa. Hänen johtamistyylinsä tuo mieleen jonglöörin, jolla on ilmassa 20 palloa ja joka on koko ajan pudottamaisillaan niistä pari, mutta tarvittaessa hän osaa olla hyvinkin kova auktoriteetti omiensa suuntaan. Teuta vaikuttaa ylistressatulta ja kuten muutkin kukkulakääpiöt, ei selviä päivästään ilman alkoholia.

===Liittolaiset===

Blueboltin organisaation tukena on perinteisesti toiminut **[[Eyestoning]]**-niminen kukkulakääpiöiden käytännön toteuttajien (arkkitehtien) kollektiivi. Huolimatta siitä, ettei aina ole alkuunkaan selvää, kumpi organisaatio tekee kummalle töitä, välit ovat hyvät ja toimivat. Omiensa ulkopuolella Bluebolt arvostaa **[[Vasymaton|Väsymättömän]]** klaanin seppiä ja **[[Kivitaulu|Kivitaulun]]** klaanin muistiorganisaatiota.

===Viholliset===

**[[Zalid|Zalidin klaaniin]]** kokoontuneiden diasporakääpiöiden kanssa bluebolttilaiset eivät tule lainkaan toimeen. On myös selvää, että **Miekkametsän** klaani olisi täysin valmis paiskaamaan ainakin Blueboltin kokonaan ulos linnakkeesta.

===Tilat===

{{image url="images/bluebolt-chemistry_lit.jpg" width="800" title="Kemian laboratorio"}}
Blueboltin kääpiöt eivät asu klaanihalleissa kuten muut kääpiöt, vaan heillä on erilliset tilat vastapäätä Rautaportin klaanin suuria saleja. Nämä ovat useassa kerroksessa sijaitsevat sokkelomaiset asuintilat ja laboratoriot.----
CategoryTausta
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki