Revision history for Azanur01


Revision [199]

Last edited on 2020-04-18 06:08:55 by AdminDare
Additions:
[[Azanur02|02: Susijättiläiset -->]]
[[Azanur02|02: Susijättiläiset -->]]


Revision [196]

Edited on 2020-04-05 08:33:03 by AdminDare
Additions:
Vaikka päivä vain jatkuu, ryhmä toteaa saavuttaneensa ensimmäiset tavoitteensa, ja lähtee takaisinpäin, kuusisian lihaa mukanaan. Yö vietetään metsän laidassa.
===Kolmas päivä===
Sadrak on yön aikana tajunnut, mikä häntä on tarkkaillut: se on ollut pienin useista taivaalla olevista kuista. Nyt hän näkee unta, jossa kuu tulee lähemmäksi, ja paljastuu kasvoiksi, joissa ei ole kuitenkaan silmiä eikä suuta. Hän ei tiedä vielä mitä tämä tarkoittaa.
Paluumatkalla päätetään käydä tarkistamassa pohjoisessa näkynyt epäilty rakennus. Vuoristossa taivalletaan tuntikausia, useiden korkeiden kivipylväiden välissä. Ondulf keksii, että kyseessä on vanha, korkealle rakennettu valtavan pitkä silta, joka on satoja vuosia sitten romahtanut. Silta -- tai ehkä paremminkin pylväiden varaan korotettu tie -- on ollut kymmeniä metrejä maanpinnan yläpuolella, ja rakennustyön jälki on hyvää.
Romahtanut tie johtaa rauniolle. Se on korkealla ylängöllä sijaitseva kivinen linnoitus, aggressiivisen näköinen, täynnä eri suuntaan osoittavia teräviä muotoja. Se näyttää hylätyltä ja osittain raunioituneelta: linnut pesivät sen torneissa. Linnakkeen juurelta löytyy palasia kullanväristä metallia, jotka voisivat olla pala vaikkapa panssaria - mutta niitä on liian vähän, että tätä osattaisiin sanoa varmasti.
Ainakin etelästä katsottuna romahtanut tie näyttää ainoalta tavalta päästä sinne sisään: toinen vaihtoehto olisi kiivetä viisikymmentä metriä pystysuoraa kiviseinää. Päätetään olla yrittämättä tätä tältä erää, ja suunnataan takaisin kohti Ugog Nalimia.
Pitkät päivät ovat kuluttaneet kääpiöiden voimia, eikä kotiin päästä vielä aivan tänään vaikka marssi jatkuukin miltei auringonlaskuun saakka.
===Neljäs päivä===
Aamulla Sadrak huomaa, että hänen maagisten sormustensa kivet ovat vaihtaneet väriä, sinisestä kullanväriseksi. Tarkempi tarkastelu paljastaa, että kivien pintaan on tarttunut hyvin hienoa kullanväristä tomua. Samaa tomua löytyy Esmen perintökalleussormuksesta, sekä Gunnleifin klaanikirjasta. Veikataan, että tomu on jotenkin kiinnittynyt nimenomaan asioihin, joissa on maagista mahtia. Pieni määrä tomua löytyy myös eräästä Gunnleifin vesinäytteestä.
Ryhmä marssii viimeiset kilometrit Ugog Nalimille. Linnake on entisensä. Kapteeni Asadirille pidetään pitkä selonteko löydöistä, ja kuusisian liha annetaan yhteiseen käyttöön. Siitä päätetään tehdä juhlaillallinen samalle päivälle. Lihaa ei paljon kaikille riitä, mutta sillä on arvoa merkkinä siitä, että täältä löytyy asioita, joita voi syödä.
Ennen illallista Esme on käymässä temppelillä. Siellä hän huomaa, että patsaiden ja pyhien kaarien metalliosiin on tarttunut hieman samanlaista kullanväristä pölyä, jota ulkoa löytyi.
===Pelinjohtajan kommentteja===
Vähän kankea ensimmäinen peli, mutta katsotaan lähteekö tämä tästä kulkemaan.


Revision [195]

Edited on 2020-04-05 08:07:12 by AdminDare
Additions:
{{image class="left" url="images/kauriit.jpg" width="400"}}Päivän ajan ryhmä taivaltaa poluttomassa vuoristossa. Mitään merkkejä asutuksesta ei näy. Kasveja löytyy, ja Gunnleif kerää niitä; taivaalla näkyy lintuja ja rinteillä kasveja syöviä eläimiä. Kaukoputkilla huomataan, että maaeläimillä on kuusi jalkaa ja erikoinen pää. Linnuilla ei ole nokkaa, vaan niiden pää näyttää paljaalta ja luiselta.
Rinteelle nouseminen on vaikeaa, mutta yhteen köytettynä ryhmä suoriutuu siitä. Uuden maailman päivä on pitkä - kokonaisuudessaan päivänkierto kestää 29 tuntia. Kun kääpiöt toteavat, että marssi on aika päättää, aurinko on vielä korkealla. Tässä vaiheessa ryhmä on selvinnyt kilometrin ylemmäs linnakkeesta, ja tasanteella korkealta vuorenrinteeltä aukeavat näkymät kauas. Idässä vuoret kohoaat ja muuttuvat kokonaan lumen peittämiksi. Lännessä sen sijaan rinteet laskeutuvat, ja vain muutamien kilometrien päässä alkaa metsä. Kaukana näkyy myös jokilaakso. Tämä todetaan suunnaksi, johon mennään.
Ondulf pohtii vartiopaikkojen parhaita sijainteja. Korkealle tasanteelle voisi perustaa etätarkkailupisteen, vähän alemmas lähipisteen.
Teltta pystytetään. Yö on niin pitkä, että kaikki ehtivät suorittaa kolmen tunnin vahtivuoron. Sadrak laskee kuita - niitä on ainakin neljä - ja on tuntevinaan, että jokin tarkkailee häntä. Mitään sivilisaation merkkejä ei yössä näy.
Ryhmä herää ennen auringonnousua. Pitkä vuorokausi on haastava matkustamisen kannalta. Ruoka on edelleen samaa kuivapöperöä, jota linnakkeelta on saatu mukaan, eikä polttopuuta ole löytynyt. Kun aurinko nousee, ryhmä laskeutuu vuoren pohjoisrinnettä alas ja suuntaa ylhäältä scoutattua reittiä käyttäen länteen, kohti alarinnettä ja puita.
Matkan varrella Esme on erottavinaan vuoren rinteessä keinotekoisen näköisen muodon. Hän käy tutkimassa lähempää. Muoto plajastuu ainakin 50 metriä korkeaksi pylvääksi, joka näyttää hylätyltä ja puoliksi romahtaneelta; toinenkin samanlainen huomataan.
Suunnilleen puolenpäivän aikoihin ryhmä löytää jyrkänteen, jonka alla alkaa metsä. Matalasta kohdasta se seikkailee alas, ja pääsee harvaan, ikivihreän oloiseen metsään. Vuoristopuroja on paljon, ja veikkaus on, että lumi on sulamassa. Käynnissä voisi olla alkava kevät. Puiden myötä muukin kasvillisuus lisääntyy, ja Gunnleif kerää näytteitä innokkaasti. Ondulf mittailee metsää puuvarantoa ja kaskeamista silmälläpitäen. Vaikka maa on vinoa ja ollaan edelleen aika korkealla, jo täällä voisi varmaan käynnistää jonkinlaisen kaskiviljelyn ja hankkia ruokia kääpiöille. Syvemmällä metsä tihenee, ja kaukana tiedetään olevan vuorelta nähty jokilaakso. Pari puuta kaadetaan polttopuiksi sekä näytteiksi.
{{image class="right" url="images/kuusisika.jpg" width="600"}}Esme kuulee lähistöltä suuren eläimen. Skalti on valittanut heikosta muonasta, ja hänet päästetään metsästämään. Parinsadan metrin päästä löytyykin hurjan näköinen aluskasvillisuutta tonkiva elikko, suunnilleen kääpiön kokoinen. Skalti ampuu sitä jousella, ja eläin raivostuu tästä. Se juoksee Skaltia päin, ja metsästäminen muttuu kirveskahakaksi. Sen mylvintään vastaa toinen samanlainen eläin, joka rynnistää muita kääpiöitä kohti. Rauhallinen Ondulf kopauttaa vihaista eläintä päähän kirveensä tylpällä puolella, ja suunnilleen pelkällä liikkumattomalla asenteella hätyyttää sen pois. Skaltikin saa lopulta oman eläimensä hengiltä, vaikka itsekin ottaa kolhuja. Kuusisiaksi nimetty eläin avataan ja valmistetaan ruuaksi; ainakin 60 kilon painoisessa ruhossa riittää syötävää.
Deletions:
Päivän ajan ryhmä taivaltaa poluttomassa vuoristossa. Mitään merkkejä asutuksesta ei näy. Kasveja löytyy, ja Gunnleif kerää niitä; taivaalla näkyy lintuja ja rinteillä kasveja syöviä eläimiä. Kaukoputkilla huomataan, että maaeläimillä on kuusi jalkaa ja erikoinen pää. Linnuilla ei ole nokkaa, vaan niiden pää näyttää paljaalta ja luiselta.
Rinteelle nouseminen on vaikeaa, mutta yhteen köytettynä ryhmä suoriutuu siitä. Uuden maailman päivä on pitkä - kokonaisuudessaan päivänkierto kestää 29 tuntia. Kun kääpiöt toteavat, että marssi on aika päättää, aurinko on vielä korkealla. Tässä vaiheessa ryhmä on selvinnyt kilometrin ylemmäs linnakkeesta, ja korkealta vuorenrinteeltä aukeavat näkymät kauas. Idässä vuoret kohoaat ja muuttuvat kokonaan lumen peittämiksi. Lännessä sen sijaan rinteet laskeutuvat, ja vain muutamien kilometrien päässä alkaa metsä. Tämä todetaan suunnaksi, johon mennään.
Teltta pystytetään. Yö on niin pitkä, että kaikki ehtivät suorittaa kolmen tunnin vahtivuoron. Sadrak laskee kuita - niitä on ainakin neljä - ja on tuntevinaan, että jokin tarkkailee häntä.


Revision [194]

The oldest known version of this page was created on 2020-04-05 07:13:13 by AdminDare
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki